Teijon kansallispuisto on sijaintinsa, reittiensä ja maastonsa puolesta retkeilijöille helposti lähestyttävä. Sen vuoksi moni luontoretkeilyä aloitteleva suuntaa ensimmäiselle vaellukselle tai yöpymiselle nimenomaan Teijolle. Palveluita, kuten välinevuokrausta, on tarjolla runsaasti ja metsäöiden jälkeen on erityisen mukava nautiskella Teijon Ruukkikylien muista puolista, kuten ravintoloista, uimarannoista tai urheilumahdollisuuksista.
Koska kansallispuisto sopii aloittelijoille, alue on ideaali myös leirikoulujen järjestämiselle:
Majoituskapasiteettia löytyy niin hotelli-, hostelli- kuin leirintäaluetasolla.
Yrittäjät tarjoavat välinevuokrausta ja ohjelmapalveluja, esim. sup-laudat, fatbiket, soutuveneet, kalliolaskeutuminen, melonta.
Merkittyjä reittejä ja laavuja on runsaasti Kirjakkalassa, Teijolla ja Mathildedalissa. Kylien välissä voi kulkea myös paikallisliikenteen Paikku-busseilla.
Urheilupuolelta löytyy talvikaudella mm. laskettelua, hiihtoa ja avantouintia, kesäkaudella vaikkapa alamäkipyöräilyä, padelia ja minigolfia.
Tätä tarjontaa täydentää jatkossa Teijon luontokoulu, jolta voit tilata työpajan osaksi leirikouluanne Teijolla.
Tarjoamme opetussuunnitelman mukaisia, ympäristökasvatuksellisia työpajoja leirikouluihin. Leirikoulutyöpajat ovat maksullisia ja ne räätälöidään aina tilaajan toiveiden mukaisesti. Leirikouluohjelma voi olla esimerkiksi vesistötutkimusta, tutustuminen kansallispuiston ekosysteemiin tarkemmin yhden lajin näkökulmasta (muurahainen) tai sukellus runouteen metsämaisemassa. Leirikouluohjelman kesto on noin kolme tuntia ja sen vetää koulutettu ympäristökasvattaja.
Jos kaipaat lisätietoja luontokoulun leirikouluohjelmista tai kumppaneidemme yhteystietoja leirikoulun järjestämistä varten, lähetä meille sähköpostia ja otamme yhteyttä.
Kuvissa Teijon koulun oppilaat ovat leirikoulussa Kirjakkalan Ruukkikylässä. Ohjelman urheiluosuuksissa harjoiteltiin muun muassa suunnistusta, melomista ja jousiammuntaa. Välillä keskityttiin opettajien pitämiin oppitunteihin.
Teijon luontokoulun ympäristökasvattaja Hanna Raivikko (pikkukuvat) organisoi vesitutkimuksen työpajat pienryhmille. Ohjelmassa oli myös pienimuotoiset metsäolympialaiset nykyajan tekniikkaa hyödyntäen. Yöpyminen vanhoissa Ruukkikylän rakennuksissa oli jännittävää! Ja ruoka maistui, syötiinhän osin ulkona.
Artikkelin kuvat: Laura Mäenpää.
コメント