top of page
Etsi
  • sannasuunnistaja

Syksyn tunnelmia

Päivitetty: 2. marrask. 2022Teijon luontokoulu on vastaanottanut kymmenkunta oppilasryhmää Salon alueen kouluista syksyllä 2022. Ryhmiä on käynyt muun muassa Perttelistä, Muurlasta ja keskustan alueelta. Pienimmät vierailijat ovat olleet kolmosluokkalaisia ja isoimmat kutosia.


Luonto on tarjoillut meille monenlaista säätä. Useasti ilmanhaltijat ovat olleet suotuisalla tuulella ja päästäneet oppilaat ja heidän mukana luontokouluun tulleet aikuiset myös kuivana kotiin. Yhden kerran satoi lähes koko luontokoulupäivän niin paljon vettä, että siitä ei kukaan selvinnyt kuivana. Itselleni tämä oli ehkä parasta: vettä vihmoo vaakasuoraan ja minä yritän lukea kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven runoja. Oppilaat piiloutuvat huppujensa suojaan, koska vettä tosiaan vihmoo kovaa päin kasvoja ja tuulee. Grillatessa nuotio uhkaa sammua ja käsiin liimautuu kaikenlaista pientä roskaa, koska ne ovat niin märät. Voisi luulla, että kaikesta tästä tulisi valitusta ja hampaiden kiristystä, mutta ei. Näin ei käynyt. Sekä oppilaat että aikuiset ottivat sään vastaan pystypäin ja pilke silmäkulmassa: "Ei paljon enempää voisi sataa!"


Luontokoulu on tarjonnut lapsille myös monenlaisia kokemuksia, ehkä jopa haasteita. Jyrkkä kalliokiipeäminen on ollut monelle runotyöpajaan osallistuneelle se paras juttu-runojen lisäksi tietysti. Ihan jokainen on myös päässyt ylös vaikeimmastakin kohdasta. Haastavimmassa kohdassa on usein tarvittu myös kaverin apua ja tässä on ollut hieno huomata, miten oppilaat huolehtivat myös opettajistaan. Ei ole vain yhtä kertaa kun kaikkia muita auttanut opettaja saa kallion päällä aplodit oppilailta. Ehkä siinä annetaan aplodit ihan kaikille.


Luontokoulu jatkaa työpajojen pitämistä Salon kouluille taas ensi keväänä. Tervetuloa!41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page