top of page
Etsi
  • Teijon luontokoulu

Ympäristökasvattajat aloittivat työnsä

Sanna Koistinen Halikosta ja Karoliina Nordin Teijolta ovat aloittaneet työnsä osa-aikaisina ympäristökasvattajina Teijon Alueen Kyläyhdistyksen perustamassa Teijon luontokoulussa. Kyläyhdistyksen hallitus linjasi luontokoulun strategiaksi luonnontieteitä ja taidetta yhdistävän toimintamallin. Siksi se valitsi pestiin yhden sijaan kaksi ympäristökasvattajaa marraskuun 2021 kokouksessaan.


Sanna aloitti työt heti valinnan jälkeen, Karoliina virallisesti vuoden 2022 alussa. Yhteisiä perehdyttämis- ja suunnittelutuokioita on toki pidetty jo useita Luontokoulutiimin vetäjän Maisa Kaitilan johdolla. Mukana on ollut myös Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.


”Meidän ympäristökasvattajien kannalta se on loistava asia, kun pääsemme jakamaan isot oppilasryhmät ja työtehtävät sekä yhdessä tekemään ympäristökasvatuksen pioneerityötä luontoa, taidetta, pedagogiikkaa ja lasten iloa yhdistävän toiminnan parissa”, Karoliina Nordin kertoo. Hän jatkaa: ”Minä olen opettanut lapsia yli 20 vuotta taidealalla yhdistäen teatteria, sirkusta, musiikkia ja tanssia työssäni; Sanna taas on koulutukseltaan luokanopettaja. Hän on toiminut kyläkoulussa ja järjestänyt paljon ulko-opetusta. Meitä yhdistää opetusalan lisäksi rakkaus lapsiin, luontoon ja liikkumiseen.”

Karoliina Nordin (vas.) ja Sanna Koistinen tutustumassa luontokoulun nettisivujen ylläpitoon.

Karoliina ja Sanna perehtymässä luontokoulun nettisivujen ylläpitoon.


Ötököiden puolestapuhuja

Eräs mies kysyi minulta kerran: ”No, mitä väliä on yhdellä lajilla? Eikös niitä ötököitä ole metsät täynnä?” Vastasin: ”Kyllä kai ötökkäkin sitten voisi kysyä mitä väliä yhdellä ihmisellä on? Eikös niitä ole kaupungit täynnä?” Ötököiden puolestapuhujana toimi tässä keskustelussa minä, Sanna Koistinen. Metsä eliöineen on minulle tärkeä ympäristö. Olen harrastanut suunnistusta ja retkeilyä koko ikäni, joten monenlaiset metsät ovat tulleet tutuiksi. Ihmisen kädenjälki näkyy enenevässä määrin joka puolella. Onneksi on vielä alueita, jotka ovat saaneet pysyä metsinä. Maassamme on lukuisia kansallispuistoja, joiden rauhasta me ihmiset saamme nauttia. Teijolla on yksi uusimmista puistoista. Se kätkee sisälleen monipuolisen kattauksen erilaista metsä- ja järviluontoa. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet mukana kansallispuistoa perustamassa.


Olen ilokseni päässyt mukaan Teijon luontokoulun toiminnan kehittämiseen. Luontokoulussa haluamme, että tulevaisuudessa meille kasvaa ihmisiä, jotka ymmärtävät mikä merkitys ötökällä on. Ympäristömme on kokonaisuus ja me ihmisinä olemme osa sitä. Saamme luonnosta paljon ja meidän tehtävämme on myös pitää siitä huolta. Monimuotoinen Teijon kansallispuisto tarjoaa tämän työn toteuttamiseen hyvät olosuhteet.


Pidän kyllä ötököiden lisäksi paljon myös ihmisistä. Jos siis tapaamme metsässä tai missä tahansa muualla, olisin hyvin iloinen juttuseurasta.


Sanna Koistinen, sanna.luontokoulu@teijo.fi


Pelkkä pelle

Olen 46-vuotias melkein entinen ilma-akrobaatti. Sen lisäksi olen ennen kaikkea äiti, vaimo, klovni ja sirkusopettaja. Olen opiskellut ilma-akrobaatiksi Lontoossa ja teatteripedagogiikkaa Teatterikorkeakoulussa sekä työskennellyt sairaalaklovnina 10 vuoden ajan.


Aiemmin tituleerasin itseäni akateemiseksi akrobaatiksi, mutta tällä hetkellä työnkuvani on olla pelkkä pelle. Lokakuusta alkaen olen työskennellyt Klovni OHO:n roolissa kulkien ympäri maakuntaa Taiken myöntämällä apurahalla ja ilahduttaen - joskus kenties myös hämmentäen - ihmisiä kouluissa, hoitokodeissa, turuilla ja toreilla. Sen lisäksi toimin sirkuksen tuntiopettajana Helsingissä Tanssiteatteri Hurjaruuthilla sekä Salossa kansalaisopistossa.Teijon luontokoulu toimii samoissa tiloissa Teijon koulun kanssa. Toki luontokoulupäivät järjestetään ulkona, pääosin Teijon kansallispuistossa. Kuvat: MS&A Ranta

438 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page