top of page
Etsi
  • luontokoulu

Luontokoulun syksy käynnistyi juhlavasti

Teijon luontokoulussa vierailee syksyn 2022 aikana kymmenkunta ryhmää Salon alakouluista. Ensimmäisenä paikalle ennätti Pajulan koulun 4. luokka, joka sai todistaa myös Salon Rotaryklubin vesireppulahjoitusta.


Luontokoulun ympäristökasvattaja Sanna Koistinen johdatteli lapset kartanometsän salaisuuksien äärelle. Opettaja Maiju Valjus ja koulunkäynnin ohjaaja Venla Viisanen nauttivat lasten mukana niin opetuksesta kuin kauniista säästä: "On hienoa ja helppoa, että kaikki on valmiiksi järjestetty ja voi seurata asiantuntevaa opetusta."


Pajulan koulun 4. luokan oppilaita sekä Maiju ja Venla Teijon kansallispuiston maisemissa.


Teijon luontokoulua ylläpitävä Teijon Alueen Kyläyhdistys saa Ympäristöministeriön hallinnonalan varhaiskasvatuksen ja -valistuksen hankeavustuksen kautta tukea myös osaan luontokouluryhmien matkoista. Jo ensimmäinen ryhmä piti tätä tärkeänä: "Koulujen määrärahat ovat nykyisin niin pieniä, että retkien teko on haastavaa. Mahtava juttu, että myös matkat sisältyvät maksuttomaan pakettiin", totesi Maiju Valjus.


Luontokoulupäivän lounastauon lomassa Salon Rotaryklubin presidentti Janne Väistö ja klubimestari Ari Tiainen luovuttivat täydennystä Teijon luontokoulun ja Teijon koulun yhteiseen välinevarastoon. Vuosi sitten Itämeripäivänä saatiin ensimmäiset kaksi vesireppua ja nyt tuli kaksi lisää. Lahjoitus mahdollistaa isonkin lapsijoukon vedentutkimukset. Luovutuksen yhteydessä Janne Väistö halusi korostaa sitä, että Salo on osa Itämerta - meidän kaikkien yhteistä mertamme.

Janne Väistö ojentaa vesireput Sanna Koistiselle. Mukana myös Teijon Alueen Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta (vas.), Ari Tiainen sekä Venla Viisanen ja Maiju Valjus. Kuvat: Ari Ranta.

97 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page