top of page
Etsi
  • luontokoulu

Kysymyksiä ja vastauksia luontokoulupäivistä syksyllä 2022

Päivitetty: 1. syysk. 2022

Miksi luontokoulupäivä ei maksa mitään Salon kouluille?

Teijon luontokoulun on perustanut (5/2021) ja sitä ylläpitää Teijon Alueen Kyläyhdistys ry. Luontokoulussa työskentelee osa-aikainen ympäristökasvattaja. Teijon luontokoulun toiminnan vakiinnuttamiseksi Kyläyhdistys anoi ja sai Ympäristöministeriön hallinnonalan ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustuksen. Hankeavustuksen ja Kyläyhdistyksen oman rahoituksen turvin luontokoulun toimintaa pystytään näillä näkymin jatkamaan lukuvuoden 2023-2024 loppuun. Pieni osa hankeavustuksesta on varattu salolaisten oppilasryhmien kuljetuksiin. Toiminnan vakiinnuttamiseksi Kyläyhdistys tekee yhteistyötä kaupungin kanssa. Salon alakouluille varataan 10-15 maksutonta luontokoulupäivää per lukukausi.

Kuka maksaa kuljetukset?

Alkuvaiheessa hankeavustuksesta on varattu kuljetuksiin summa, joka mahdollistaa noin 10 lapsiryhmän edestakaisen Paikku-matkan (á max 100 €) Teijolle syksyllä 2022. Vuoden 2023 kuljetuskorvauksista päätetään syksyn kokemusten jälkeen. Luontokoulussa suosimme julkista liikennettä, jota edellyttävät myös hanke-ehdot. Mikäli koulu tulee luontokouluun tilauskuljetuksella, liikennöitsijä voi lähettää 100 € laskun Teijon Alueen Kyläyhdistykselle ja loppusumman koulu maksaa itse. (Tai niin, että koulu maksaa bussin kokonaan ja kaupunki laskuttaa sitten 100 euron osuuden Kyläyhdistykseltä.)

  • Kouluille maksuttomien Paikku-lippujen järjestämiseen on löytynyt toimiva malli, josta tiedotamme yksityiskohtaisesti varauksen tehneille opettajille. Opettaja noutaa ryhmänsä liput kaupungintalon infossa sen aukioloaikoina (ma-to 8-16, pe 8-14.45).

Milloin oppilasryhmiä voi tulla Teijon luontokouluun?

Otamme vastaan ryhmiä keskiviikkoisin ja torstaisin syys- ja lokakuussa. Olemme avanneet kalenteriin 14 ajankohtaa (joista ensimmäiset on jo varattu). Kymmenelle ensin varanneelle ryhmälle pyritään korvaamaan kuljetukset periaatteella max 100 €/ryhmä.


Milloin luontokoulupäivä alkaa ja milloin päättyy?

Varauskalenteriin on kellonajaksi teknisistä syistä merkitty 9-13. Ympäristökasvattajamme keskustelee niin aloitus- kuin lopetusajasta vierailevan luokan opettajan kanssa ja sopii esim. aloitusajan kuljetusaikatauluun sopivaksi. Päivän kestoksi suosittelemme neljää tuntia, jotta luonnossa voidaan olla sopivan kiireettömästi.


Kuinka suuri ryhmä voi tulla luontokouluun?

Ryhmässä voi olla mielellään alle 25 oppilasta, mutta erikseen sopimalla myös 25-30 lapsen ryhmiä otetaan vastaan. Luontokouluun voi tulla yksi ryhmä kerrallaan, mutta tällainen ryhmä voidaan koota kahdesta eri ikäluokasta (3.&4. tai 5.&6. yhdessä), jos ryhmäkoko pysyy annetuissa rajoissa. Ilmoitathan koulun nimen, luokka-asteen ja ryhmän koon ilmoittautumislomakkeen "Viesti työntekijälle" -kentässä.


Miten Teijon luontokouluun tullaan?

Teijon luontokoulu suosittelee joukkoliikenteen eli Paikun käyttöä, myös Salon kaupunki toivoo tätä. Teijolle kulkee Paikun linja 3, joka lähtee Ollikkalasta, jatkaa linja-autoaseman ja sairaalan kautta Viitannummelle ja Merikulmantietä pitkin Teijolle. Bussit kulkevat koulupäivinä kerran tunnissa. Matka-aika linja-autoasemalta on puolisen tuntia. Teijolla luontokoulupäivä starttaa Teijontien alussa olevan bussipysäkin vierestä.


Kuka järjestää kuljetukset?

Kuljetukset järjestää tilaava koulu/opettaja.


Voiko samasta koulusta tulla useampia ryhmiä?

Voi, mutta kuljetuskorvaus koskee vain ensin varannutta ryhmää. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni salolainen alakoulu pääsisi Teijon luontokouluun. Jos kuitenkin varauskalenterissa on vapaita ajankohtia, opetus on ilmaista myös koulusta tulevalle toiselle ryhmälle. Tilannetta voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta luontokoulu(ät)teijo.fi. Ympäristökasvattajamme vastaa posteihin pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja torstaisin.

111 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page